10 manieren om sneller geld te sparen

Voor de meeste mensen klinkt sparen als iets saai. Hierdoor heeft men niet veel zin om veel inspanning te leveren. En daarbovenop brengt het momenteel quasi niks op bij banken dus dat helpt de motivatie ook niet.

Wij gaan hieronder 10 manieren opsommen die weinig moeite kosten maar jou wel helpen om meer te sparen. Hoeveel geld sparen? Dat lees je hier.

Méér Sparen

Tien tips om sneller te sparen

  1. Leg wisselgeld in een spaarpot: Het klinkt misschien evident, maar veel mensen hebben als kind op deze manier gespaard maar doen dit niet meer eens ze volwassen zijn. Zoek een spaarpot met elektronische teller dan weet je direct hoeveel geld er al in jouw spaarpot zit. Ook als je met jouw kaart betaalt kan je laten afrond en dat geld automatisch op jouw spaarrekening laten plaatsen. Alle beetjes tellen !
  2. Stort elke maand een vast spaarbedrag: Als je dit niet automatisch doet vergeet je het of doe je het uiteindelijk toch niet. Net zoals iedereen zijn fitness abonnement dat hij of zij toch niet gebruikt laat verder lopen zo kan je even goed iedere maand een betaling laten doen naar jouw spaarrekening zonder dat je er nog aan hoeft te denken.
  3. Zeg je fitness abonnement op: Dit sluit aan met het vorige punt maar het is een repetitieve kost die net laag genoeg is waardoor je het niet opzegt want misschien ga je binnenkort nog eens fitnessen.
  4. Los je schulden af: Zeker deze schulden die hoge rentevoeten hebben zoals als je kredietkaartschulden hebt. We hebben het hier niet over je woonlening. Deze is nog fiscaal aftrekbaar en heeft zijn nut.
  5. Betaal cash: Vandaag de dag wordt cash minder en minder gebruikt en zelfs aanvaard maar het was zo dat het gebruik van cash er voor zorgde dat je zag wanneer je platzak was ! Door enkel cash mee te hebben zorg je dat je minder uitgeeft dan je op zak hebt.
  6. Neem eten mee: Als je werkt op kantoor is het verleidelijk om iedere middag om een broodje te gaan en hiervoor te betalen. Echter dit is veel duurder dan wanneer je het zelf klaarmaakt.
  7. Koop huismerken in de supermarkt: Het prijsverschil tussen de huismerken en andere merken is enorm dus daar kan je zeker extra geld mee sparen.
  8. Kosten in het huishouden: zet de thermostaat ’s nachts lager en bespaar. Douche geen uren met warm water, etc. Water, elektriciteit, internet, etc op vanalles kan je wel wat extra spaargeld halen.
  9. Verkoop jouw spullen: Als je dingen niet meer gebruikt waarom verkoop je ze dan niet? De app Vinted is hier ideaal voor. Zo krijgen jouw spullen nog een mooie 2de thuis en verdien jij er nog iets aan.
  10. Spaar geld uit met vervoer: Heb je echt jouw auto nodig als je even naar het centrum wilt? Je kan dit misschien perfect te voet doen en dat bespaart jou benzine of diesel en parkeerkosten.

BONUS TIP: Spaar aan een hoger percentage

Wanneer je meer spaart dan wil je toch dat dit spaargeld iets opbrengt. Iedereen wilt natuurlijk dat zijn spaargeld meer opbrengt, maar bij banken is dit niet meer het geval. Check zeker www.meersparen.be want zij hebben met hun Méér Sparen Cursus een cursus op de markt gebracht die ervoor zorgt dat je aan 8% en zelfs meer kan sparen. Gezien de huidige rentevoeten van 0,11% bij banken is deze cursus echt zijn geld waard.

Méér Sparen
Méér Sparen

Related Posts

Over De Auteur

Medewerkers Santander en BNP Paribas verdacht van witwassen
Minder iPhones verkocht, maar meer winst
Kapaza stopt activiteiten
Filmbeleggers hebben dubbel pech
bullet lening
Bulletkrediet: Een Bullet Lening Uitgelegd
Review: Meer Sparen Cursus
10 manieren om sneller geld te sparen
hoeveel geld sparen
Hoeveel geld moet je per maand sparen?
TAK 21 verzekering
TAK 21 Spaarverzekering
aandelen kopen
Hoe kan je geld verdienen met beleggen in aandelen
7 dingen die je moet weten als je met cryptomunten start
flipo
Inkoop Eigen Aandelen: Wat, Hoe & Waarom
flipo
​Asset-backed securities (ABS)
flipo
FLIPO of Free Lunch with IPO
flipo
IPO [Beursgang, Beursintroductie of Primaire Emissie]

Wil je meer geld in je leven?

Schrijf je dan NU in op onze nieuwsbrief en krijg onze gratis tips!