Manifestatie tegen CETA en TTIP

Morgen wordt in hartje Brussel gemanifesteerd tegen de trans-Atlantische handelsakkoorden tussen de Europese Unie enerzijds en Canada (CETA) en de Verenigde Staten (TTIP) anderzijds. De betoging begint om 17 uur en de organisatoren verwachten tussen 10.000 tot 15.000 deelnemers. Het CETA-akkoord tussen de EU en Canada is helemaal klaar en zit nu in de laatste fase. Op de Europees-Canadese top van 27 oktober hopen ze de tekst officieel te kunnen tekenen.

Over het TTIP-verdrag met de VS wordt nog veel onderhandeld. In New York vindt de 15de gespreksronde plaats. Naar aanleiding van het Europees overleg dat vrijdag over CETA en TTIP plaatsvindt, wordt dinsdag een ‘Stop CETA & TTIP Day’ georganiseerd in onze hoofdstad. Om 16.30 uur starten de deelnemers verzamelen aan metrohalte Kunst/Wet en om 17 uur vertrekken de manifestanten via de Wetstraat naar de Europese wijk. Een uurtje later moet aan het Schumanplein een grote flashmob plaatsvinden.

Méér Sparen

De organisatie vreest dat CETA het “paard van Troje” is, dat het als nog veel schadelijker beschouwde TTIP mogelijk zal maken. “Het zal Amerikaanse bedrijven volstaan om in Canada een filiaal te openen om toegang te krijgen tot de Europese markt. Zo zullen ze ook de geprivatiseerde geschillenbeslechting kunnen gebruiken die CETA creëert”, klaagt Michel Cermak van CNCD 11.11.11, een van de tientallen organisaties achter de manifestatie en de beweging tegen de trans-Atlantische onderhandelingen. In officiële middens wordt benadrukt dat er veel fabels de ronde doen over CETA en TTIP. “Het is echt niet omdat de Amerikanen iets vragen, dat ze het ook zullen krijgen”, luidt het.

Méér Sparen
Méér Sparen

Related Posts

Over De Auteur

Add Comment

Medewerkers Santander en BNP Paribas verdacht van witwassen
Minder iPhones verkocht, maar meer winst
Kapaza stopt activiteiten
Filmbeleggers hebben dubbel pech
bullet lening
Bulletkrediet: Een Bullet Lening Uitgelegd
Review: Meer Sparen Cursus
10 manieren om sneller geld te sparen
hoeveel geld sparen
Hoeveel geld moet je per maand sparen?
TAK 21 verzekering
TAK 21 Spaarverzekering
aandelen kopen
Hoe kan je geld verdienen met beleggen in aandelen
7 dingen die je moet weten als je met cryptomunten start
flipo
Inkoop Eigen Aandelen: Wat, Hoe & Waarom
flipo
​Asset-backed securities (ABS)
flipo
FLIPO of Free Lunch with IPO
flipo
IPO [Beursgang, Beursintroductie of Primaire Emissie]

Wil je meer geld in je leven?

Schrijf je dan NU in op onze nieuwsbrief en krijg onze gratis tips!