Bitcoin Is Een Geldig Betaalmiddel Vanaf Nu

Het Europees Hof Van Justitie moest uitsluitsel geven in een zaak bij het Zweeds hooggerechtshof. De zaak had betrekking op een Zweed – David Hedqvist – die als dienst het verhandelen van fysieke munten met bitcoins wilt aanbieden. De Zweedse belastingdienst is van mening dat hierop BTW van toepassing is maar hiermee was de Zweedse ondernemer niet akkoord. Volgens de Zweedse commissie voor fiscale vragen dient hierop geen BTW betaald te worden. Het Europees Hof heeft dit nu bevestigd.

Volgens het Europees Hof valt het inwisselen van de virtuele munt bitcoin met traditionele munten onder de Europese btw-richtlijn. Deze Europese richtlijn zegt dat zowel goederen als diensten aan BTW onderworpen zijn behalve als het gaat om verrichtingen tussen wettige betaalmiddelen. Aangezien Europa zegt dat Bitcoin wel degelijk een wettig betaalmiddel zijn verrichtingen tussen Bitcoin en traditionele munten niet onderhevig aan BTW.

bitcoinDit is in schril contrast met de uitspraak vorig jaar van de NBB en de FSMA hier in België. Zij verklaarden dat Bitcoins geen wettig betaalmiddel zijn en dan ook niet aanzien kunnen worden als elektronisch geld. Het grote probleem volgens hun is dat er geen toezichthouder is op de munt in tegenstelling tot traditionele munten waar de overheid en zijn nationale bank toezichthouder zijn.

Méér Sparen

Daarnaast is er ook geen overheidsgarantie wanneer je in Bitcoin investeert. Dit alles resulteert in veel onzekerheid en heeft als gevolg dat Bitcoins nog steeds een redelijk instabiele koers heeft. Je kunt dus veel geld verliezen maar ook veel geld winnen natuurlijk.

Deze uitspraak van het Europees Hof van Justitie geeft duidelijk aan dat er een oplossing moet gevonden worden voor deze digitale of virtuele munten zoals Bitcoin. Voor de digitale medemensen onder ons is dit een verdere stap in de erkenning van Bitcoin als volwaardige munt. De toekomst zal uitwijzen wat er met deze digitale munten zal gebeuren maar nu het Europees Hof deze virtuele munt als wettig betaalmiddel beschouwd is de rush naar een hogere Bitcoin koers alvast gezet.

Méér Sparen
Méér Sparen

Related Posts

Over De Auteur

Add Comment

Medewerkers Santander en BNP Paribas verdacht van witwassen
Minder iPhones verkocht, maar meer winst
Kapaza stopt activiteiten
Filmbeleggers hebben dubbel pech
bullet lening
Bulletkrediet: Een Bullet Lening Uitgelegd
Review: Meer Sparen Cursus
10 manieren om sneller geld te sparen
hoeveel geld sparen
Hoeveel geld moet je per maand sparen?
TAK 21 verzekering
TAK 21 Spaarverzekering
aandelen kopen
Hoe kan je geld verdienen met beleggen in aandelen
7 dingen die je moet weten als je met cryptomunten start
flipo
Inkoop Eigen Aandelen: Wat, Hoe & Waarom
flipo
​Asset-backed securities (ABS)
flipo
FLIPO of Free Lunch with IPO
flipo
IPO [Beursgang, Beursintroductie of Primaire Emissie]

Wil je meer geld in je leven?

Schrijf je dan NU in op onze nieuwsbrief en krijg onze gratis tips!