Hoe kan je geld verdienen met beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen is al vrij oud. Toch als je vergelijkt met beleggen in crypto dat een stuk nieuwer is. Wall Street bestaat al even en andere aandeelbeurzen ook.

Beleggen op lange termijn of korte termijn

Als je aandelen koopt kan je ze ofwel snel terug verkopen om winst te pakken. Of je kan ze voor langere tijd bijhouden als goede huisvader. In het eerste geval ben je in feite aan daytrader en dan moet je hierop belastingen betalen. Als je investeert zoals een goede huisvoeder dan zijn je winsten onbelast. Onderzoek heeft trouwens uitgewezen dat aandelen het beste rendement geven op lange termijn en niet op korte termijn.

Dit kunnen we ook wel interpreteren als de buy and hold strategie. Je kijkt naar de totale opbrengst die je mag verwachten in plaats van enkel te kijken naar dagelijkse koersschommelingen. Meestal verwacht men toch een positie aan te houden voor 5 jaar. Doe zeker een goede fundamentele analyse van jouw aandelenportefeuille. Weet waarin je investeert. Heeft het bedrijf de afgelopen jaar winst gemaakt en zit de winst in stijgende lijn? Welke producten gaan ze op de markt brengen? Zijn er problemen binnen het bedrijf? Enz.

Méér Sparen

Warren Buffet

Warren Buffet is de bekendste belegger ter wereld en is hiermee schatrijk geworden. Zijn strategie? De buy en hold strategie. Zijn aandelenportefeuille bestaat zelfs uit aandelen die hij 20 tot zelfs 50 jaar heeft vastgehouden. Nu Warren Buffet is zelf geen fan van crypto en heeft toch in de laatste decennia enkele belangrijke technologie aandelen gemist, denk maar aan Google, Apple, Facebook, etc. Misschien is dit alles te nieuw en hij heeft natuurlijk al een mooi fortuin opgebouwd.

Hoe verdien je geld met aandelen?

  • Als de aandelenprijs stijgt en je aan een hogere prijs verkoopt dan je ze hebt gekocht. Dan realiseer je een meerwaarde.
  • Als de aandelen een dividend uitgeven. Dit is zeker interessant en er zijn aandelen die jaarlijks dividenden uitkeren aan hun aandeelhouders. Denk maar aan een Telenet, KBC, etc. Dit zijn zogenaamde dividend-aandelen.
  • Door het uitlenen van jouw effecten. Bij grootbanken kan je dit niet maar wel bij een Binck.

Wanneer koop je best aandelen

Dit is de moeilijkste vraag om te beantwoorden maar algemeen zegt men koop wanneer de markt rood is en verkoop wanneer deze groen is. Echter veel mensen kopen als de markt stijgt. Dit is puur psychologie. Als alles daalt durf je niet te kopen omdat je bang bent dat dit verder daalt.

 

 

Méér Sparen
Méér Sparen

Over De Auteur

Medewerkers Santander en BNP Paribas verdacht van witwassen
Minder iPhones verkocht, maar meer winst
Kapaza stopt activiteiten
Filmbeleggers hebben dubbel pech
bullet lening
Bulletkrediet: Een Bullet Lening Uitgelegd
Review: Meer Sparen Cursus
10 manieren om sneller geld te sparen
hoeveel geld sparen
Hoeveel geld moet je per maand sparen?
TAK 21 verzekering
TAK 21 Spaarverzekering
aandelen kopen
Hoe kan je geld verdienen met beleggen in aandelen
7 dingen die je moet weten als je met cryptomunten start
flipo
Inkoop Eigen Aandelen: Wat, Hoe & Waarom
flipo
​Asset-backed securities (ABS)
flipo
FLIPO of Free Lunch with IPO
flipo
IPO [Beursgang, Beursintroductie of Primaire Emissie]

Wil je meer geld in je leven?

Schrijf je dan NU in op onze nieuwsbrief en krijg onze gratis tips!